HERITAGE
 SCROLL

Obavijest
o zaštiti privatnosti
koja vrijedi od 1. lipnja 2019.

 

1. O čemu vas obavještava ova Obavijest o zaštiti privatnosti?

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti objašnjavamo vam kako se prikupljaju informacije koje možemo upotrijebiti kako bismo vas izravno ili neizravno identificirali („Osobni podatci”) te kako se oni dalje obrađuju dok pretražujete www.ultraboost21.com/hr kao i dok komunicirate s našim različitim platformama i portalima koji upotrebljavaju vaše osobne podatke, uključujući adidasovu aplikaciju.

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti navode se informacije o:

 1. adidasovim voditeljima obrade podataka;
 2. službeniku za zaštitu podataka;
 3. različitim vrstama osobnih podataka koje upotrebljavamo („Kategorije osobnih podataka”);
 4. tome zašto i kako upotrebljavamo vaše osobne podatke („Svrha”; „Obrada”; „Legitimna osnova”);
 5. tome koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke („Razdoblje pohrane”);
 6. ostalim primateljima vaših osobnih podataka („Primatelji”);
 7. prijenosu vaših osobnih podataka izvan EU-a/EGP-a („Međunarodni prijenosi podataka”);
 8. vašim pravima iz Opće uredbe Europske unije o zaštiti podataka („GDPR”) i prema mjerodavnim lokalnim zakonima; i
 9. svim tehnologijama automatiziranog odlučivanja koje primjenjujemo i o načinu kako funkcioniraju (kad je to potrebno).

 

 HERITAGE

2. Tko su voditelji obrade podataka u adidasu?

To su voditelji obrade podataka u adidasu odgovorni za zaštitu vaših osobnih podataka i poštivanje GDPR-a i nacionalnog zakonodavstva o upotrebi vaših osobnih podataka. Zajednički odlučuju o tome kako adidas upotrebljava vaše osobne podatke u svrhe utvrđene u adidasovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti („Zajednički voditelji obrade”).

 • adidas AG – Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Germany („adidas AG”)
 • adidas Business Services B.V. – Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Nizozemska
 • Lokalni prodavač

U svrhe

 • prodaje adidasovih proizvoda – naručivanje na internetu i izvan interneta
 • istraživanja i razvoja proizvoda

pravni subjekti utvrđeni u nastavku čine Zajedničke voditelje obrade:

 • adidas AG
 • adidas International Trading B.V. – Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Nizozemska
 • Lokalni prodavač

3. Tko je službenik za zaštitu podataka za adidasove voditelje obrade podataka?

Dr. Falk Böhm jest globalni službenik za zaštitu podataka za adidasove voditelje obrade podataka utvrđene u adidasovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.

+49 (0) 9132 84 – 0

DataProtection@adidas.com

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Njemačka

4. Koje osobne podatke adidas prikuplja i upotrebljava?

U nastavku su navedene kategorije osobnih podataka koje izravno ili neizravno prikupljamo od vas:

Informacije o identitetu – uključuju: ime [ime, prezime, inicijali], datum rođenja, adresu e-pošte, jedinstveni identifikacijski broj kupca (uključujući vaš članski broj u klubu Creators Club), nadimak, lozinku, identifikatore na društvenim medijima i informacije koje su nam proslijeđene putem vašeg računa na Facebooku i Runtasticu, prikupljanje informacija o vašem uređaju u svrhu njegova praćenja i kodove darovnih kartica koje glase na vaše ime. Ove informacije upotrebljavamo kako bismo potvrdili vaš identitet.

Kontaktne informacije – uključuju: vaš broj telefona, adresu za isporuku i naplatu, adresu e-pošte, ID Messengera, korisničko ime na društvenim medijima, bilo koji drugi komunikacijski kanal koji ste upotrijebili da nam se obratite za više informacija. Upotrebljavamo ih kako bismo vam se obratili iz raznih razloga.

Informacije o lokaciji – uključuju: lokaciju na kojoj stanujete, lokaciju na kojoj ste trenutačno prijavljeni [IP adresa], GPS lokaciju (ako je želite podijeliti s nama, primjerice kroz postavke svojeg mobilnog uređaja) ili određenu adidasovu stranicu koju ste posjetili, a koja nam može ukazati na to gdje se nalazite. Upotrebljavamo ih kako bismo vam pomogli da pronađete ono što tražite na trenutačnoj lokaciji.

Informacije o veličini – uključuju: veličinu cipela, veličinu odjeće, visinu, težinu, opseg prsa, opseg struka, opseg bokova, unutarnji šav, oblik tijela, mjera tabana od pete do prsta. Upotrebljavamo ih kako bismo bili sigurni da vam oprema pristaje.

Informacije o kupnji – uključuju: vaše informacije o plaćanju (broj kreditne kartice), profil platnog rizika (koji utvrđujemo prema rješenju o platnom riziku), košaricu za kupnju (artikle koje ste naručili), pojedinosti o dostavi, adresu za isporuku i naplatu, broj narudžbe kupca, povijest kupovine u adidasu, ID transakcije i sve ostale informacije povezane s kupnjom. Upotrebljavamo ih kako bismo dovršili vašu narudžbu na adidasovim stranicama i aplikacijama, u adidasovim trgovinama ili na drugim prodajnim platformama.

Informacije o ponašanju i profilne informacije – uključuju: povijest vaših kupnji, artikle s Popisa želja, vaše ponašanje pri pregledavanju, vaše preferencije pri pregledavanju, vaše preferencije pri kupnji, interakcije u trgovini, povijest vašeg vježbanja, recenzije proizvoda, interakcije na društvenim medijima s nama te sve ostale informacije koje imamo o vama, a koje nam pomažu da vas bolje upoznamo kao kupca, uključujući „informacije iz zajednice”. Upotrebljavamo ih kako bismo vas bolje upoznali kao kupca te kako bismo vam mogli slati marketinške poruke koje sadržavaju samo proizvode i usluge koje smatramo da bi vas mogli zanimati.

Informacije iz zajednice – uključuju: informacije koje nam pružate kada sudjelujete na različitim adidasovim događajima i u zajedničkim aktivnostima u svojstvu trenera, člana tima, sudionika ili promotora naših događaja, uključujući, primjerice: slike, videosadržaje, vaš nadimak, vaš tim, vaše interese i preferencije, vaše povratne informacije, rang-liste, sudjelovanje na događajima, grupe kojima ste se pridružili i pojedinosti registracije. Ove informacije služe nam za organiziranje događaja i zajednica te da saznamo više o vama kao kupcu.

Informacije s društvenih medija – uključuju: informacije dobivene tijekom vaše interakcije s nama na različitim kanalima društvenih medija kao što su Facebook, Instagram, Google itd., uključujući: sve informacije s društvenih medija koje su javno dostupne, kao što su korisnička imena na društvenim medijima, interakcije na društvenima medijima i javne objave, ono što označite sa „Sviđa mi se” i vaše ostale reakcije, vaše veze na društvenim medijima, vaše fotografije koje su javne ili one koje nam pošaljete navodeći nas ili prateći naše objave na društvenim medijima navođenjem korisničkih imena ili oznake „hashtag”. Ove informacije dobivamo s društvenih mreža (npr. Facebook, Snapchat, Instagram itd.) izravno ili neizravno putem agencija treće strane s kojima imamo sklopljen sporazum.

Informacije o uređaju – uključuju: informacije o vašem uređaju ili pregledniku iz kojih saznajemo o vašem ponašanju pri pregledavanju ili o upotrebi uređaja. Informacije o vašem uređaju prikuplja naša aplikacija, a informacije o vašem pregledniku prikupljaju naši kolačići, oznake (tagovi) i pikseli. To je često potrebno u svrhe mrežne sigurnosti. Uključuju, ali nisu ograničene na: IP adresu, datum i vrijeme posjeta, koliko ste dugo bili na našem web-mjestu, URL koji vas je uputio na naše web-mjesto (ako ste na njega došli preko drugog web-mjesta ili reklame), stranice koje ste posjetili na našem web-mjestu, vrstu vašeg preglednika, vrstu uređaja, verzije, operativni sustav.

Informacije o aktivnosti – uključuju: fitness podatke (primjerice, vrijeme početka i završetka, vrsta aktivnosti, kategorija sporta), podatke senzora (primjerice, ciljani broj koraka, trajanje, tempo, udaljenost, kalorije, puls, RunScore i brzina) te ostale podatke povezane s vašom aplikacijom za fitness. Upotrebljavamo ih da bismo poboljšali vaše željene rezultate i unaprijedili vaša korisnička iskustva te kako bismo utvrdili koji bi vam proizvodi mogli najbolje odgovarati na temelju vaših uzoraka vježbanja.

Korespondencija – uključuje: razgovor koji vodimo kad se obratite Korisničkoj službi, poruke e-pošte koje nam šaljete o našim proizvodima ili uslugama, prigovore koje nam upućujete poštom, e-poštom, faksom ili telefonski, napomene koje pripremimo u vezi s vašim povratnim informacijama, povratne pozive koje vam uputi naša Korisnička služba i svu ostalu komunikaciju između vas i adidasovih zaposlenika. Snimamo sve pozive Korisničkoj službi radi osiguranja kvalitete.

Informacije o preferencijama – uključuju: preferirani jezik, lokaciju prijave, artikle s Popisa želja, preferiranu adresu za isporuku, preferencije pregledavanja, našu korespondenciju s vama, vaše recenzije adidasovih proizvoda. Upotrebljavamo ih da bismo vam omogućili ugodno iskustvo kada posjećujete naša web-mjesta i aplikacije i/ili kada na njima kupujete.

Informacije o klubu Creators Club – uključuju: jedinstveni identifikator člana (članski ID), datum kada ste postali član, ID trgovine (ako ste se registrirali u maloprodajnoj trgovini), ID izvora, zemlju i robnu marku izvornog članstva, članske bodove, povijest aktivnosti, povijest nagrada, članske bonove povezane s članovima. Sve informacije koje su ovdje navedene čuvat će se sve dok ste član kluba Creators Club.

5. Što adidas čini s vašim osobnim podatcima i zašto to čini?

adidas prikuplja vaše osobne podatke i upotrebljava ih u različite svrhe.

U ovom odjeljku objašnjavamo:

 1. Kada nam i zašto trebaju vaši osobni podatci („Svrha”)?
 2. Što nam omogućuje da upotrebljavamo vaše osobne podatke („Pravna osnova”)?
 3. Što činimo s vašim osobnim podatcima („Obrada”)?
 4. Koje su nam vaši osobni podatci potrebni („Kategorije osobnih podataka”)?
 5. Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke („Razdoblje pohrane”)?
 6. S kime (vrste pružatelja usluga) dijelimo vaše osobne podatke da bismo postigli cilj („Kategorije primatelja”)?

I. RAD WEB-MJESTA (ADIDASOVA DOMENA) I RAD APLIKACIJE

OBRADA

Provjeravamo sav promet na svojem web-mjestu i analiziramo podatke koje prime naši poslužitelji kako bismo omogućili rad web-mjesta povezanih s adidasovom domenom i adidasovom aplikacijom, ispravili pogreške da bismo bili sigurni da web-mjesto uvijek vidite onako kako smo i namjeravali te kako bismo pratili usklađenost s našim Uvjetima i odredbama.

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je u odjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o uređaju

Informacije o identitetu

Informacije o ponašanju i profilne informacije

Informacije o preferencijama

RAZDOBLJE POHRANE

Sesija pregledavanja

Vaši nam podatci trebaju sve dok ste na web-mjestu. Čuvamo ih tijekom vaše sesije pregledavanja.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške pri administraciji web-mjesta

II. SIGURNOST DOMENE I MREŽE TE PROVJERA AUTENTIČNOSTI KORISNIKA

OBRADA

Da bismo zaštitili svoje domene, otkrili neuobičajene aktivnosti i spriječili sigurnosne prijetnje te kako bismo zaštitili posjetitelje na svojem web-mjestu od neovlaštenih pristupa (kao što su hakeri), provjeravamo sav promet na svojim web-mjestima te potvrđujemo informacije o prijavi korisnika s pomoću tokena da bismo potvrdili pojedinosti koje nam navodite te ih usporedili s ostalim dostupnim informacijama, kao što su vjerodajnice koje ste pružili izravno adidasu ili na drugim platformama (kao što su Runtastic ili Facebook), ili informacije koje su dostupne na javnoj domeni da bismo osigurali da samo „ovlašteni” korisnici imaju pristup našim web-mjestima.

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je u odjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o uređaju

Informacije o identitetu

Informacije o ponašanju i profilne informacije

Informacije o preferencijama

RAZDOBLJE POHRANE

Sesija pregledavanja

Vaši nam podatci trebaju sve dok ste na web-mjestu. Čuvamo ih tijekom vaše sesije pregledavanja.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške pri administraciji web-mjesta

III. GLOBALNA VJERODAJNICA ZA SVE ADIDASOVE PLATFORME – ISKUSTVO KORISNIKA

OBRADA

Jasno nam je da ne volite pamtiti korisnička imena i lozinke ili se registrirati više puta.

Da bismo svojim korisnicima omogućili prijavu na sve platforme, portale, servise, zajednice i aplikacije kojima upravljaju adidasovi voditelji obrade podataka ili kojima se upravlja u njihovo ime (što uključuje aplikaciju i servise Runtastic) („adidasove platforme”) samo s jednim kompletom vjerodajnica za prijavu („prijava na adidas”), pohranjujemo vašu prijavu na adidas u svoju globalnu platformu za potvrdu autentičnosti korisnika. Kada upotrijebite prijavu na adidas da biste ušli na bilo koju adidasovu platformu, upotrijebit ćemo token kako bismo na svojoj globalnoj platformi za potvrdu autentičnosti korisnika potvrdili vaš identitet. Time također dodatno osiguravamo svoju mrežu i sigurnost domene.

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je u odjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu (korisničko ime, lozinka, e-pošta)

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

Informacije o preferencijama

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje vašeg računa ili Neaktivnost + 25 mjeseci

Da bismo vam omogućili da se sa svojim podatcima za prijavu na adidas prijavljujete na adidasove platforme, moramo zadržati vaše podatke sve dok imate račun kod nas. Odnosno, ako prestanete upotrebljavati naše servise, a da pritom ne zatražite brisanje svojih podataka, vaše podatke čuvamo 25 mjeseci nakon posljednje prijave.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške pri administraciji web-mjesta

IV. PRODAJA ADIDASOVIH PROIZVODA – NARUČIVANJE NA INTERNETU I IZVAN INTERNETA

OBRADA

Da bismo obradili vaše narudžbe s interneta i/ili u aplikaciji, provjerite je li vaša uplata primljena, pridržavajte se zahtjeva iz naših Uvjeta i odredbi (3. Uvjeti kupnje) (kada vam prodajemo proizvode), uključujući obradu računa, dostavu, usluge personalizacije, razmjene i refundacije, postupak „klikni i preuzmi”. Vaša narudžba ne može biti dovršena ako naša rješenja za otkrivanje prijevare pri plaćanju označe vašu transakciju kao sumnjivom ili potencijalno prijevarnom. Imajte na umu da je sustav za otkrivanje prijevare s plaćanjem automatiziran postupak odlučivanja. Potreban je kako bi nam omogućio sklapanje ugovora s vama. Imate pravo zatražiti ljudsku reviziju odluke te osporiti odluku.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Informacije o lokaciji

Informacije o veličini

Informacije o kupnji

Korespondencija

Informacije o uređaju

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje ugovora i zakonski rok zastare. Informacije moramo čuvati u slučaju pravnih sporova u vezi s ugovorom.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Prodajni partneri (gdje je to primjenjivo)

· Pružatelji proizvodnih usluga

· Pružatelji usluga dostave

· Pružatelji rješenja u vezi s platnim rizikom

· Pružatelji usluge obrade plaćanja

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

V. OTKRIVANJE PRIJEVARE PRI PLAĆANJU

OBRADA

Informacije o kupnji koje nam pružite kombiniramo s ostalim informacijama koje dobivamo od pružatelja treće strane koji nam pružaju servis utvrđivanja rizika od plaćanja i sprječavanja prijevare kako bi se osiguralo da su sve kupnje zakonite ili da naše proizvode ne kupujete kršeći pritom naše uvjete i odredbe. To znači da, ovisno o rezultatu analize vaših informacija, možemo odbiti vašu narudžbu i plaćanje. Ovo je automatiziran postupak odlučivanja koji je potreban za sklapanje naših prodajnih ugovora s vama.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Informacije o ponašanju i profilne informacije

Informacije o kupnji

Informacije o uređaju

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje ugovora i zakonski rok zastare. Informacije moramo čuvati u slučaju pravnih sporova u vezi s ugovorom.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji rješenja u vezi s platnim rizikom

· Pružatelji usluge obrade plaćanja

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

VI. DOSTAVA PROIZVODA

OBRADA

Nakon što uspješno naručite, koristimo se vašim kontaktnim pojedinostima (adresa i/ili adresa za isporuku) i ostalim informacijama o kupnji kako bismo vam dostavili kupljene proizvode.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu: ime

Kontaktne informacije: Adresa za isporuku

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje ugovora i zakonski rok zastare. Informacije moramo čuvati u slučaju pravnih sporova u vezi s ugovorom.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji usluga dostave

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

 VII. ELEKTRONIČKO PRAĆENJE DOSTAVE

OBRADA

Ovu uslugu pružaju naši dostavni partneri na zahtjev kupca.

Imate mogućnost pratiti svoju dostavu s pomoću servisa koje vam izravno pružaju naši dostavni partneri. No u ovu ćemo svrhu vaše informacije moći podijeliti sa svojim dostavnim partnerima samo uz vašu privolu. Usluga se nalazi na platformi dostavnog partnera. Trebali biste pročitati njihove Obavijesti o zaštiti osobnih podataka radi obrade svojih osobnih podataka u tu svrhu.

PRAVNA OSNOVA

Privola

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Sve ostale informacije koje izravno i dobrovoljno pružite dostavnom partneru

RAZDOBLJE POHRANE

Kako odredi naš dostavni partner.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· Pružatelji usluga dostave

VIII. OPERATIVNA ANALIZA POSLOVANJA

OBRADA

Moramo znati kako poslujemo. To je u interesu naših dionika, članova uprave, zaposlenika i partnera. U tu svrhu trebamo analizirati različite kategorije informacija da bismo razumjeli kako se naši proizvodi prodaju na različitim tržištima, koja su popularna obilježja naših proizvoda, što je funkcioniralo, a što nije u pogledu naših marketinških i reklamnih kampanja, dizajna naših proizvoda i strategije distribucije, dizajna našeg web-mjesta i cjelokupnog korisničkog iskustva kako bismo utvrdili svoju poslovnu strategiju, provodili je i evaluirali.

To uključuje analiziranje podataka radi razumijevanja kako korisnici pregledavaju naše web-mjesto i upotrebljavaju aplikaciju da bismo unaprijedili korisničko iskustvo i osigurali da i dalje nastavite kupovati naše proizvode i ostvarivati interakciju s nama na našim stranicama i u našim aplikacijama.

Da bismo minimizirali rizik za vas kao pojedinca, u ovu ćemo svrhu upotrijebiti samo jedinstveni identifikacijski broj kupca ili IP adresu.

Više o tome kako naši pružatelji rješenja za analizu podataka pružaju usluge analize možete saznati tako da svoje podatke iskoristite na sljedećim poveznicama:

Prikupljanje analitičkih podataka, Adobe: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Prikupljanje analitičkih podataka, Google:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu: Jedinstveni identifikacijski broj kupca (samo)

Informacije o veličini

Informacije o kupnji

Informacije o ponašanju i profilne informacije

Informacije iz zajednice

Informacije o aktivnosti

Informacije o uređaju

Korespondencija

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Kada upotrebljavamo analitičke usluge prethodno utvrđenih prodavatelja, moramo zadržati podatke tijekom razdoblja koje specificiraju ti prodavatelji. Na sljedećim poveznicama možete pronaći navedeno vrijeme zadržavanja prema prodavateljima:

Adobe Analytics: 36 mjeseci (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html )

Google Analytics: 38 mjeseci

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Informacije su nam potrebne kako bismo tijekom tog razdoblja točno analizirali svoje poslovanje.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Budući kupci i ulagači

· Pružatelji usluge poslovnog savjetovanja

· Pružatelji rješenja za analizu podataka

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

IX. KORISNIČKA SLUŽBA

OBRADA

Prikupljamo vaše osobne podatke kako bismo vam javili kada je proizvod koji vam se sviđa dostupan na vaš zahtjev i kako bismo odgovorili na vaša pitanja i zabrinutosti putem različitih komunikacijskih kanala koje vam stavljamo na raspolaganje.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Informacije o lokaciji

Informacije o veličini

Informacije o kupnji

Korespondencija

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Zakonski rok zastare. Informacije moramo čuvati u slučaju bilo kakvih pravnih sporova.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· Pružatelji korisničkih usluga

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Prodajni partneri (gdje je to primjenjivo)

· Pružatelji usluga dostave

· Pružatelji rješenja u vezi s platnim rizikom

· Pružatelji usluge obrade plaćanja

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

X. PERSONALIZIRANE MARKETINŠKE PORUKE KOJE SE ŠALJU E-POŠTOM (Prijava za bilten)

OBRADA

Na adresu e-poštu koju navedete pri prijavi za naše biltene koje dobivate e-poštom šaljemo vam marketinške poruke za koje smatramo da bi vas mogle zanimati (personalizirane su). Da bismo vam slali „personalizirane” poruke, pratimo vaše ponašanje na mreži (i ponekad, ako je to primjenjivo, izvan mreže) te analiziramo vaše ponašanje s pomoću analitike da bismo najbolje procijenili koje bi vas proizvodne linije mogle zanimati i od čega biste mogli imati koristi. Zbog toga od vas moramo prikupljati različite kategorije osobnih podataka. Služimo se različitim analitičkim alatima da bismo shvatili vaše ponašanje u kontekstu u kojemu za određene proizvodne linije označite da vam se sviđaju, odnosno ne sviđaju kao i da bismo shvatili učinak (stope uspjeha) poruka koje su vam dostavljene.

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je uodjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Privola

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije o lokaciji

Informacije o veličini (ako su dostupne adidasu)

Informacije o kupnji (ako su dostupne adidasu)

Informacije o ponašanju i profilne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije iz zajednice (ako su dostupne adidasu)

Informacije s društvenih medija (ako su dostupne adidasu)

Informacije o aktivnosti (ako su dostupne adidasu)

Informacije o uređaju

Informacije o preferencijama (ako su dostupne adidasu)

RAZDOBLJE POHRANE

Podatke zadržavamo sve dok ne povučete svoju privolu slanjem poruke e-pošte ili dok nam ne prigovorite zbog obrade vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške u marketingu e-poštom

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

XI. PERSONALIZIRANE MARKETINŠKE PORUKE KOJE SE ŠALJU E-POŠTOM (postojeći ugovor)

OBRADA

Na adresu e-pošte koju navedete tijekom potpisivanja kupoprodajnog ugovora šaljemo vam marketinške poruke za koje smatramo da bi vas mogle zanimati (personalizirane su). Da bismo vam slali „personalizirane” poruke, pratimo vaše ponašanje na mreži (i ponekad, ako je to primjenjivo, izvan mreže) te analiziramo vaše ponašanje s pomoću analitike da bismo najbolje procijenili koje bi vas proizvodne linije mogle zanimati i od čega biste mogli imati koristi. Zbog toga od vas moramo prikupljati različite kategorije osobnih podataka. Služimo se različitim analitičkim alatima da bismo shvatili vaše ponašanje u kontekstu u kojemu za određene proizvodne linije označite da vam se sviđaju, odnosno ne sviđaju kao i da bismo shvatili učinak (stope uspjeha) poruka koje su vam dostavljene.

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je uodjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije o lokaciji

Informacije o veličini (ako su dostupne adidasu)

Informacije o kupnji (ako su dostupne adidasu)

Informacije o ponašanju i profilne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije iz zajednice (ako su dostupne adidasu)

Informacije s društvenih medija (ako su dostupne adidasu)

Informacije o aktivnosti (ako su dostupne adidasu)

Informacije o uređaju

Informacije o preferencijama (ako su dostupne adidasu)

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Podatke zadržavamo sve dok nam ne prigovorite zbog obrade vaših osobnih podataka u marketinške svrhe, uključujući slanje marketinških poruka.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške u marketingu e-poštom

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

 XII. CILJANE PORUKE NA PLATFORMAMA ZA OGLAŠAVANJE TREĆIH STRANA

OBRADA

Upotrebljavamo platforme za oglašavanje trećih strana, kao što su Facebook, Google, YouTube, Instagram itd., da bismo vam slali poruke koje su ciljano namijenjene vama, a temelje se na vašem ponašanju i uzorku pregledavanja, i to u točno određena vremena i na točno određenim lokacijama tih platformi kako bismo povećali učinkovitost svojih oglašivačkih kampanja. Koristimo se rješenjima treće strane kao što su Google Audience i Facebook Custom Audience koja nam pomažu da bolje usmjeravamo svoje kampanje i poruke svojim korisnicima. Vaši osobni podatci dijele se s platformama za oglašavanje trećih strana, a one će pokušati upariti vaš profil u svojim bazama podataka kako bi se utvrdili vrijeme i mjesto (stranica koju pregledavate) koji su optimalni da vam se prikaže adidasov oglas. Također trebamo analizirati potrebne informacije kako bismo shvatili učinak naših kampanja.

Više o našim partnerima u oglašavanju koji nam pomažu u postizanju navedene svrhe možete saznati posjetite li njihova web-mjesta:

Personalizirano oglašavanje na Googleu https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Googleova Pravila oglašavanja: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Custom Audience Terms: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

Upotreba kolačića / oznaka (tagova) / piksela: Vaše osobne podatke u ovu svrhu možemo prikupljati služeći se tehnologijama kao što su kolačići, pikseli i oznake (tagovi) da bismo prikupili informacije o vašem uređaju. Više informacija dostupno je u odjeljku „XIX. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA”.

PRAVNA OSNOVA

Privola

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije o lokaciji

Informacije o veličini (ako su dostupne adidasu)

Informacije o kupnji (ako su dostupne adidasu)

Informacije o ponašanju i profilne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije iz zajednice (ako su dostupne adidasu)

Informacije s društvenih medija (ako su dostupne adidasu)

Informacije o aktivnosti (ako su dostupne adidasu)

Informacije o uređaju

Informacije o preferencijama (ako su dostupne adidasu)

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Podatke pohranjujemo sve dok ne povučete svoju privolu.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Partneri oglašivačke agencije

· Platforme društvenih medija

· Pružatelji usluge ciljanog marketinga

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

XIII. UPRAVLJANJE ČLANSTVOM U KLUBU CREATORS CLUB – GDJE JE TO PRIMJENJIVO

OBRADA

Imajte na umu da se ovaj dio primjenjuje samo ako se pridružujete adidasovu klubu Creators Club da biste postali član kluba Creators Club.

Kada postanete član adidasova kluba Creators Club, prethodno specificirane informacije upotrebljavamo da bismo održavali vaše članstvo i upravljali njime na način opisan u Uvjetima i odredbama kluba Creators Club.

Konkretno, vaši osobni podatci upotrebljavaju se za:

a) obračun vaših klupskih bodova kako bismo vas nagradili;

b) omogućavanje pristupa posebnim ponudama i promocijama;

c) slanje pozivnica na ekskluzivne događaje;

d) omogućavanje pristupa proizvodima iz ograničenih izdanja;

e) pružanje pristupa premium pretplati na Runtastic ako zadovoljavate uvjete;

f) pohranu vaše adrese za dostavu i pojedinosti o plaćanju kako bi se smanjilo vrijeme provjere kada ste na mreži i u aplikaciji:

f) pohranu vaše potpune povijesti narudžbi kako biste joj mogli pristupiti u bilo kojem trenutku; i

g) omogućavanje praćenja dostave narudžbe s vašeg računa.

Kada upotrebljavate članski ID kluba Creators Club, mi dobivamo informacije kako bismo izračunali nagradne bodove za vas, primjerice kada kupujete u maloprodajnim trgovinama koje nude i proizvode brenda adidas. Vaši se podatci dijele s partnerima kluba Creators Club koji nude određene nagrade u skladu s Uvjetima i odredbama kluba Creators Club.

Kao član kluba Creators Club e-poštom ćete primati marketinške poruke od adidasa. Ako želite odjaviti primanje marketinških poruka, pogledajte odjeljak „8. Koja prava imate i kako ih možete ostvariti?”.

Svoje članstvo u klubu Creators Club možete upotrijebiti i u adidasovoj aplikaciji. Kada upotrebljavate adidasovu aplikaciju sa svojim članstvom u klubu Creators Club, u aplikaciji upotrebljavamo proslijeđene (push) obavijesti kako bismo komunicirali informacije o vašem članstvu ili promotivnim aktivnostima i ponudama. Proslijeđene (push) obavijesti možete isključiti u bilo kojem trenutku s pomoću „Postavki” na svojim mobilnim uređajima. Međutim, ako isključite proslijeđene (push) obavijesti, možda ćemo vam se morati obratiti porukama e-pošte kako bismo vam poslali važne poruke u vezi s vašim članstvom.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o klubu Creators Club

Informacije o veličini (ako su dostupne adidasu)

Informacije o kupnji (ako su dostupne adidasu)

Informacije o ponašanju i profilne informacije (ako su dostupne adidasu)

Informacije iz zajednice (ako su dostupne adidasu)

Informacije s društvenih medija (ako su dostupne adidasu)

Informacije o aktivnosti (ako su dostupne adidasu)

Informacije o uređaju (ako su dostupne adidasu)

Informacije o preferencijama (ako su dostupne adidasu)

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje ugovora i zakonski rok zastare. Informacije moramo čuvati u slučaju pravnih sporova u vezi s ugovorom.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Budući kupci i ulagači

· Pružatelji usluge poslovnog savjetovanja

· Pružatelji rješenja za analizu podataka

· Partneri kluba Creators Club

XIV. REGISTRACIJA ZA PRIVATNI DOGAĐAJ

OBRADA

Kada se prijavite na događaj koji organiziramo, a koji ima ograničen broj mjesta, upotrebljavamo vaše osobne podatke kako bismo vam rezervirali mjesto. Vaši osobni podatci upotrebljavat će se u skladu s Uvjetima i odredbama povezanima s događajem.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Informacije o lokaciji

Informacije o aktivnosti: sve informacije koje možemo prikupiti od vas na dan događaja.

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje događaja i zakonski rok zastare u slučaju sporova.

PRIMATELJI

· adidasov voditelj koji organizira događaj

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Partneri u organizaciji događaja (gdje je to primjenjivo)

· Pružatelji IT rješenja u oblaku (gdje je to primjenjivo)

 XV. REGISTRACIJA ZA OTVORENI DOGAĐAJ

OBRADA

Često organiziramo događaje koji su otvoreni za sve. Osobne podatke koje navedete upotrebljavamo da bismo vas informirali o događajima koji vas zanimaju.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu

Kontaktne informacije

Informacije o lokaciji

Informacije o aktivnosti: sve informacije koje možemo prikupiti od vas na dan događaja.

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

RAZDOBLJE POHRANE

Tijekom trajanja događaja + 36 mjeseci ako se podatci s određenog događaja upotrebljavaju u svrhu OPERATIVNE ANALIZE POSLOVANJA.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasov voditelj koji organizira događaj

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Partneri u organizaciji događaja (gdje je to primjenjivo)

· Pružatelji IT rješenja u oblaku (gdje je to primjenjivo)

XVI. ISTRAŽIVANJA I RAZVOJ PROIZVODA

OBRADA

Provodimo analize kako bismo istraživali i unapređivali svoje proizvode i usluge. To uključuje pitanja koja vam postavljamo u anketama, traženje vaših povratnih informacija, traženje da testirate naše proizvode i recenzirate ih, traženje pružatelja drugih usluga da za nas provedu istraživanje tržišta i proizvoda, da isprobaju nove tehnologije u našem proizvodu koje bi mogle prikupljati osobne podatke da bismo i dalje bili ispred konkurencije. Te informacije zadržavamo na temelju svojeg „legitimnog interesa”, stoga sudjelovanjem u bilo kakvoj recenziji proizvoda ili anketi o proizvodu dajete suglasnost da je to naš legitiman interes. Ako želite prigovoriti našem legitimnom interesu, anonimizirat ćemo vaše informacije kako se više ne bi radilo o osobnim podatcima.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu (samo ako se to traži u projektu)

Kontaktne informacije (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o lokaciji (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o veličini

Informacije o kupnji (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o ponašanju i profilne informacije (samo ako se to traži u projektu)

Informacije iz zajednice: to je odgovor koji ste naveli u bilo kojem od formata usuglašenom u vrijeme projekta.

Informacije s društvenih medija (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o aktivnosti (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o uređaju (samo ako se to traži u projektu)

Korespondencija (samo ako se to traži u projektu)

Informacije o preferencijama

Informacije o klubu Creators Club (samo za članove kluba Creators Club)

Informacije o zdravlju: ako se u projektu također traži da navedete informacije o zdravlju, za to ćemo izričito tražiti vašu privolu.

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje projekta i zakonsko vrijeme pohrane navedeno kako bi se zaštitili naša IP prava.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Budući kupci i ulagači

· Pružatelji usluge poslovnog savjetovanja

· Pružatelji rješenja za analizu podataka

· Pružatelji proizvodnih usluga

· Pružatelji IT rješenja u oblaku

XVII. ZAKONSKA OBVEZA – SURADNJA S TIJELIMA NADLEŽNIMA ZA PROVEDBU ZAKONA I S REGULATORNIM TIJELIMA (UKLJUČUJUĆI SUDOVE)

OBRADA

Kada smo zakonski obvezani pružiti vaše osobne podatke zbog nacionalne i javne sigurnosti, sprečavanja kriminala, istrage i kaznenog progona, sprečavanja pranja novca, sudskih postupaka, zaštite prava i sloboda ostalih pojedinaca te ostvarivanja potraživanja u građanskim sporovima, informacije koje traže tijela ili strane pružit ćemo kada potvrdimo da je zahtjev zakonski opravdan. Ako to bude protuzakonito, možda vas nećemo moći obavijestiti o tome.

PRAVNA OSNOVA

Zakonska obveza

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Sve kategorija osobnih podataka koje zatraži tijelo za provedbu zakona.

RAZDOBLJE POHRANE

Sve dok to nalaže zakon.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Tijela lokalne i nacionalne vlasti, uključujući poreznu upravu

· Lokalne i nacionalne agencije za provedbu zakona

· Lokalni i nacionalni sudovi

XVIII. PRIKUPLJANJE INFORMACIJA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM WEB-MJESTU S POMOĆU KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA (TAGOVA) I SLIČNIH TEHNOLOGIJA (odnosno: „Obavijest o kolačićima”)

Kada posjetite web-mjesto adidasa, u vašem pregledniku pohranjujemo prikupljače podataka kao što su, između ostalog, kolačići, oznake (tagovi), pikseli, elementi koji sadržavaju oznake, pratilice kako bismo dobili određene informacije o vašoj trenutačnoj sesiji pregledavanja. Te tehnologije druga web-mjesta često zajednički nazivaju „Kolačićima”. Kolačići našem web-mjestu također omogućuju da zapamti vaše radnje i preferencije (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i ostale preferencije prikaza) tijekom određenog razdoblja kako ih ne biste trebali stalno ponovno unositi svaki put kada se vratite na web-mjesto ili kada prelazite s jedne stranice na drugu. Kolačiće upotrebljavamo u različite svrhe, što također znači da imaju različite pravne osnove. Pročitajte informacije u nastavku da shvatite kako upotrebljavamo različite vrste kolačića da bismo ostvarili različite svrhe.

OBRADA

OBAVEZNI KOLAČIĆI” – funkcionalnost i rad stranice

Obavezne kolačiće” upotrebljavamo za upravljanje svojim web-mjestom. To podrazumijeva jedinstveni identifikator koji vas određuje i identificira kao jedinstvenog posjetitelja našeg web-mjesta kako bismo vam ponudili dosljednu i točnu uslugu. To uključuje i provjeru da smo zapamtili proizvode koje ste stavili u svoju košaricu ili vaše jezične preferencije. Ove kolačiće čuvamo tijekom vaše sesije pregledavanja. Bez tih kolačića ne biste mogli ispravno vidjeti naše web-mjesto.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

OBRADA

FUNKCIONALNI KOLAČIĆI” – unaprjeđenje i rad web-mjesta

Funkcionalne kolačiće” upotrebljavamo kako bismo kontinuirano unaprjeđivali rad našeg web-mjesta. To podrazumijeva upotrebu podataka koje smo prikupili od vas radi sljedećega:

· Mrežna analitika – Na temelju vašeg ponašanja pri pregledavanju analizirat ćemo podatke kako bismo unaprijedili funkcionalnost i dizajn našeg web-mjesta.

· Stope odgovora na oglase – Na temelju načina na koji ste došli na našu stranicu mjerit ćemo stope odgovora na oglase analizirajući broj klikova na naš oglas kako bismo unaprijedili učinkovitost reklamiranja kupljenog na web-mjestu koje je eksterno za naše web-mjesto.

· Praćenje podružnica – Svojim podružnim marketinškim partnerima ili pružateljima usluga moramo dati određene informacije ako ste na naše web-mjesto došli i kupili proizvode preko posjeta njihovim web-mjestima. To trebamo pratiti jer ćemo im možda trebati platiti naknadu za takve usluge. U tu ćemo svrhu podijeliti informacije o vašem posjetu, uključujući proizvode koje ste kupili.

· Upravljanje greškama – Mjerimo greške na našem web-mjestu kako bismo osigurali brzo ispravljanje grešaka ili bilo kakvih problema.

· Testiranje dizajna – Moramo primijeniti A/B ispitivanje ili multivarijantno ispitivanje kako bismo za korisnika web-mjesta osigurali zadržavanje dosljednog izgleda u trenutačnim i sljedećim sesijama.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

OBRADA

MARKETIŠKI KOLAČIĆI” – „XII. CILJANE PORUKE NA PLATFORMAMA ZA OGLAŠAVANJE TREĆIH STRANA” i oglašavanje.

Upotrebljavamo „marketinške kolačiće” koje nam pruže naši oglašivački partneri kako bismo bili sigurni da vam se naše oglašivačke poruke prikazuju u pravom trenutku i na pravom mjestu. Ti su kolačići trajni, ali vremenski ograničeni. Ti kolačići sadržavaju jedinstveni ključ za razlikovanje navika pregledavanja pojedinačnih korisnika ili za pohranjivanje šifre koja se može prevesti u niz navika pregledavanja ili preferencija s pomoću informacija spremljenih na drugome mjestu. Te kolačiće upotrebljavamo i da bismo ograničili broj puta koliko korisnik vidi određeni oglas na web-mjestu te kako bismo mjerili učinkovitost kampanja. Identifikator koji ovi kolačići pohranjuju pružaju naši partneri. U svojim vlastitim sustavima ne možemo upotrebljavati isti identifikator. Te kolačiće upotrebljavamo i za objavu oglasa koji su važni za vašu neposrednu geolokaciju, primjerice, da bismo vas informirali o najbližoj trgovini u kojoj proizvod koji pregledavate može biti dostupan.

PRAVNA OSNOVA

Privola

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o uređaju

Informacije o lokaciji

Informacije o ponašanju i profilne informacije: prikupljaju se promatranjem vašeg ponašanja pri pregledavanju

Informacije o preferencijama (ako su dostupne adidasu)

RAZDOBLJE POHRANE

Kolačići, pikseli, oznake (tagovi) i ostale slične tehnologije koje se upotrebljavaju za prikupljanje informacija o vašem uređaju i informacija o ponašanju pri pregledavanju pohranjuju se u vaš preglednik dok traje sesija ili sve dok ne uklonite postavku o kolačićima u svojem pregledniku.

Podatci koje smo dobili zahvaljujući kolačićima, a koji su povezani s drugim svrhama, bit će pohranjeni tijekom trajanja te svrhe.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Pružatelji podrške pri administraciji web-mjesta

· Pružatelji usluge poslovnog savjetovanja

· Pružatelji rješenja za analizu podataka

· Partneri oglašivačke agencije

· Platforme društvenih medija

· Pružatelji usluge ciljanog marketinga

Možete promijeniti postavke svojeg preglednika kako biste obrisali kolačiće ili spriječili pohranu kolačića na vaše računalo ili mobilni uređaj bez vaše izričite privole. U odjeljku „Pomoć” u vašem pregledniku trebale bi biti navedene informacije o tome kako upravljati svojim postavkama o kolačićima.

Ovdje možete saznati kako to funkcionira za vaš preglednik:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Ova web-mjesta također će vam pomoći da bolje razumijete kako funkcionira oglašavanje na temelju kolačića i kako možete upravljati svojim postavkama kolačića:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Network Advertising Initiative opt-out page: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Ovdje možete pročitati više o zakonima kojima se uređuje upotreba kolačića: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

XIX. DOHVAĆANJE SADRŽAJA KOJI GENERIRA KORISNIK (UGC) S DRUŠTVENIH MEDIJA

OBRADA

Pozivamo vas da nam dostavite svoje fotografije putem platformi društvenih medija prateći određene upute, primjerice „#yesadidas”. Fotografije ćemo upotrebljavati u komunikacijama u sklopu svoje kampanje. Prava na vašu fotografiju steći ćemo licencnim ugovorom koji čini dio naših uvjeta i odredbi. Kada nam putem društvenih platformi dostavite svoje fotografije, to podrazumijeva da ste suglasni s time da smijemo upotrebljavati vaše fotografije na način opisan u licencnom ugovoru.

PRAVNA OSNOVA

Izvršenje ugovora

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o identitetu: upravitelj vašim društvenim medijima

Informacije iz zajednice: fotografije, videozapisi, komentari, zvučni zapisi i ostale datoteke pružene putem platforme društvenih medija koja promiče adidas.

Informacije s društvenih medija

RAZDOBLJE POHRANE

Trajanje licencnog ugovora i zakonski rok zastare u slučaju bilo kakvih sporova.

PRIMATELJI

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

· Partneri u organizaciji događaja (gdje je to primjenjivo)

· Partneri za UGC podršku

· Partneri oglašivačke agencije

· Platforme društvenih medija

· Pružatelji IT rješenja u oblaku (gdje je to primjenjivo)

 XX. PROSLIJEĐENE (PUSH) OBAVIJESTI (komunikacija u aplikaciji)

OBRADA

Kada upotrebljavate adidasovu aplikaciju, mi u toj aplikaciji upotrebljavamo proslijeđene (push) obavijesti kako bismo komunicirali s vama u vezi sa svrhama navedenima u ovoj Obavijesti. To obuhvaća informacije koje se odnose na svrhe utemeljene na izvršenju ugovora (kao što je vaša kupnja). Proslijeđene (push) obavijesti možete isključiti u bilo kojem trenutku s pomoću „Postavki” na svojim mobilnim uređajima. Međutim, ako isključite proslijeđene (push) obavijesti, možda ćemo vam se morati obratiti e-porukama kako bismo vam poslali važne poruke u vezi s vašom kupnjom.

PRAVNA OSNOVA

Legitimni interes

KATEGORIJE OSOBNIH INFORMACIJA

Informacije o uređaju

RAZDOBLJE POHRANE

Sve dok upotrebljavate aplikaciju i ne isključite proslijeđene (push) obavijesti.

KATEGORIJE PRIMATELJA

· adidasovi voditelji obrade podataka

· Društva-kćeri i podružnice društva adidas AG

6. Što adidas čini kada vaše osobne podatke prenosimo izvan EU-a/EGP-a?

Ovisno o aktivnosti obrade osobnih podataka, vaši osobni podatci dijele se s različitim „kategorijama primatelja”. Ako se primatelj nalazi izvan EU-a/EGP-a, primjenjujemo potrebne mjere poput potpisivanja standardnih ugovornih klauzula EU-a koje je odobrila Europska komisija ili odabira prodavatelja koji udovoljavaju i usklađeni su s europsko-američkim i švicarsko-američkim okvirom za zaštitu privatnosti.

7. Kako osiguravamo vaše osobne podatke?

Provodimo primjerene tehničke i organizacijske mjere kako bismo riješili rizike u vezi s našom upotrebom vaših osobnih podataka, uključujući gubitak, izmjenu ili neovlašteni pristup vašim osobnim podatcima te vas potičemo da ostvarite svoja prava. Ugovornim sporazumima od svojih pružatelja usluga zahtijevamo da čine to isto. Međutim, trebate biti svjesni da se svaki prijenos vaših osobnih podataka internetom provodi na vaš vlastiti rizik. Vaše osobne podatke možemo zaštititi samo kada su kod nas.

8. Koja prava imate i kako ih možete ostvariti?

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i primjenjivim pravima o zaštiti podataka u zemljama EU-a/EGP-a, imate prava koja su popisana i objašnjena u nastavku. Nudimo vam i upute o tome kako ostvariti svako pravo. Morate potvrditi svoj identitet prije nego što možemo rješavati vaše zahtjeve. Kada vaš zahtjev odbijemo zbog pravnih razloga, objasnit ćemo vam zašto.

Sve upite u vezi sa zaštitom vaše privatnosti i osobnim podatcima šaljite nam putem Korisničke službe, a u polju „RAZLOG” navedite „Privatnost i postupanje s podatcima”. Alternativno, druge načine na koje nam se možete obratiti možete pronaći u odjeljku „PITAJTE KORISNIČKU SLUŽBU” putem mogućnosti POMOĆ.

Savjetujte se sa svojim lokalnim nadzornim tijelom o svojim pravima prema Općoj uredbi o zaštiti podataka i kako biste bolje razumjeli što ta prava podrazumijevaju.

VAŠE PRAVO

KAKO OSTVARITI SVOJE PRAVO

I. Pribaviti primjerak svojih osobnih podataka

Imate pravo dobiti primjerak svojih osobnih podataka ako to nema negativan učinak na druge ljude.

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

Predmet: Primjerak mojih osobnih podataka

II. Pristupiti informacijama o svojim osobnim podatcima

Imate pravo znati upotrebljavamo li vaše osobne podatke kao i sljedeće informacije: a) zašto imamo vaše osobne podatke; b) koje kategorije podataka imamo; c) što činimo s vašim osobnim podatcima; d) tko ima pristup vašim osobnim podatcima (i gdje se oni nalaze); e) gdje se vaši osobni podatci mogu prenijeti; f) koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke; g) ako nam vi niste izravno dali svoje osobne podatke, kako smo ih dobili; h) svoja prava prema primjenjivim pravima i mogućnost ograničenja obrade; i i) upotrebljavamo li vaše osobne podatke za bilo kakvo automatizirano odlučivanje; te j) u nekim slučajevima, imate pravo znati kako funkcionira naše automatizirano odlučivanje ako odluka u znatnoj mjeri utječe na vas.

Pročitajte adidasovu Obavijest o zaštiti podataka.

Imate li ikakvih pitanja o Obavijesti o zaštiti podataka, obratite se adidasovu Timu za zaštitu privatnosti.

III. Provjeriti jesu li vaši osobni podatci točni

Imate pravo provjeriti upotrebljavamo li točne podatke o vama.

Prijavite se na svoj račun i sami unesite ispravke; ili

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

IV. Brisati svoje osobne podatke

Imate pravo od nas zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako: a) više ih ne trebamo u određenu svrhu, primjerice za ugovor ili zakonsku obvezu; ili b) povlačite danu privolu ako smo od vas tražili privolu pri prikupljanju osobnih podataka; ili c) ako imate prigovor na našu upotrebu vaših osobnih podataka na temelju legitimnog interesa koji smo utvrdili, uključujući izravne marketinške aktivnosti, osim ako vam možemo dokazati nužnu potrebitost legitimnog interesa.

Prijavite se na svoj račun i sami unesite ispravke; ili

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

V. Ograničiti način na koji upotrebljavamo vaše osobne podatke

Imate pravo zaustaviti nas u upotrebi vaših osobnih podataka kada: a) ne smatrate da upotrebljavamo točne osobne podatke; b) ne želite da obrišemo vaše osobne podatke, ali također mislite da ne postupamo u skladu sa zakonom; c) želite pokrenuti pravni postupak protiv nas, ali mi želimo obrisati podatke; ili d) osporavate naše objašnjenje o upotrebi na temelju „legitimnog interesa”. Kada uspješno ograničite načine kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, vaše osobne podatke upotrebljavat ćemo samo uz vašu privolu ili ako je to zakonski potrebno.

Prijavite se na svoj račun i sami unesite ispravke; ili

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

Predmet: Privatnost – ograniči obradu

VI. Pribaviti prijenosnu datoteku kako biste je mogli dijeliti s drugim društvom.

Imate pravo pribaviti prijenosnu datoteku koja sadržava osobne podatke koje ste nam pružili ako je pravna osnova ili privola ili izvršenje ugovora. U datoteci ćete imati osobne podatke koje ste nam aktivno i svjesno pružili, uključujući podatke koje smo pasivno dobili pri vašoj upotrebi naših usluga ili proizvoda.

Prijavite se na svoj račun, idite na odjeljak „Osobne informacije” i kliknite na „Vaši osobni podatci”. Na navedenu adresu e-pošte primit ćete šifriranu .json datoteku.

VII. Povući svoju privolu

Kada vaše osobne podatke upotrebljavamo na temelju vaše privole, imate pravo promijeniti svoje mišljenje i povući privolu u bilo kojem trenutku.

Odjava s našeg biltena:

Kliknite na „Odjavite se” na dnu našeg biltena ili marketinške e-poruke s koje se želite odjaviti; ili ažurirajte svoje komunikacijske preferencije u svojem računu ako ga imate.

Ako imate tehničkih problema:

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

Predmet: Odjavite me s popisa za slanje e-poruka

Povlačenje druge privole:

Obratite nam se radi podrške.

Predmet: Privatnost – Povlačim svoju privolu

VIII. Uložiti prigovor kada vaše osobne podatke obrađujemo na temelju „legitimnog interesa”

Kada vaše osobne podatke obrađujemo na temelju „legitimnog interesa”, kako je specificirano u ovoj Obavijesti o zaštiti podataka, možete imati pravo ne složiti se i zaustaviti nas u obradi vaših osobnih podataka u ovu svrhu. No možda ćemo imati snažne razloge zbog kojih ćemo nastaviti obrađivati vaše osobne podatke čak i unatoč vašem prigovoru. U takvim slučajevima objasnit ćemo vam svoje razloge. Poštivat ćemo vaš prigovor i pridržavati ga se u svim slučajevima u kojima je povezan s izravnim marketinškim svrhama.

Ako ulažete prigovor na marketing e-poštom:

Odjava s našeg biltena:

Kliknite na „Odjavite se” na dnu našeg biltena ili marketinške e-poruke s koje se želite odjaviti; ili ažurirajte svoje komunikacijske preferencije na svojem računu.

Ako imate tehničkih problema:

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

Predmet: Odjavite me s popisa za slanje e-poruka

Za sve ostale prigovore:

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Predmet: Privatnost – Prigovor legitimnom interesu

IX. Osporiti odluku generiranu u našem postupku automatiziranog odlučivanja

Kada se služimo alatima ili postupcima automatiziranog odlučivanja koji rezultiraju ishodom koji proizvodi zakonski učinak (kao što je otkrivanje prijevare pri plaćanju), imate pravo razumjeti našu logiku, značaj i moguće posljedice tog postupka. Također imate pravo zatražiti ljudsku intervenciju, posebice kada se ovim pristupom služimo kako biste sklopili ugovor s nama. Našu odluku možete osporiti iskazivanjem svojeg mišljenja.

Obratite se Korisničkoj službi za podršku.

Razlog: Privatnost i postupanje s podatcima.

Predmet: Moja je kreditna kartica odbijena – automatizirana obrada?

X. Podnijeti pritužbu svojem lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka

Ako niste zadovoljni načinom na koji smo obrađivali vaše osobne podatke ili na koji smo odgovorili na vaša prava koja su ovdje navedena, imate pravo protiv nas podnijeti pritužbu svojem lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Obratite se nadzornom tijelu za zaštitu podataka

9. Pitanja, prigovori i podrška – kome se obratiti i kako stupiti u kontakt s njima?

Korisnička služba adidasa

PITAJTE KORISNIČKU SLUŽBU: https://www.adidas.co.uk/help

Obrazac za Korisničku službu: https://www.contactus.adidas.com/EMEA/ContactUs?country=GB&brand=adidas&language=en_GB

adidasov tim za zaštitu privatnosti i službenik za zaštitu podataka

DataProtection@adidas.com

+49 (0) 9132 84 - 0

adidas AG

Adi-Dassler-Strasse 1

91074 Herzogenaurach

Njemačka

Nadzorna tijela za zaštitu podataka

Glavno nadzorno tijelo adidasa

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27

91522 Ansbach

Njemačka

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Vaše lokalno nadzorno tijelo u EU-u/EGP-u

Pojedinosti o svojem lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka pročitajte ovdje:

https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

10. Ažuriranja i obavijest o ažuriranjima

Periodički revidiramo i ažuriramo Obavijest o zaštiti podataka kako bi ona odražavala sve promjene koje su rezultat našeg svakodnevnog poslovanja. Uvijek možete provjeriti datum Obavijesti o zaštiti podataka kako biste utvrdili kad smo zadnji put unosili promjene. Obavijestit ćemo vas kada budemo unosili značajne promjene kojih morate biti svjesni.

11. adidasovi primatelji podataka

U nastavku se nalazi popis adidasovih primatelja podataka koji obrađuju vaše osobne podatke prema uputama voditelja obrade podataka za društvo adidas. Popis je po potrebi podložan promjeni.

DRUŠTVO - USLUGA

adidas International Marketing B.V. - Rad web-trgovine i marketinške usluge

Demandware Inc.| SAD - Hosting web-mjesta

Adyen | Nizozemska - Postupci plaćanja

InfoSys Technologies Ltd. | Indija, EPAM | Bjelarus - Razvoj web-mjesta

Adobe Analytics | Irska, Google Analytics | SAD - Analitika u vezi s mrežom

Sprinklr | SAD, Olapic Inc. | SAD - Analitika u vezi s društvenim medijima

Flurry | SAD, Apps Flyer | Izrael - Analitika u vezi s mobilnom aplikacijom

Medallia Inc. | SAD, Qualtrics LLC | SAD - Neto rezultat promotora

act.3 | Njemačka, cip Trademarketing GmbH | Njemačka - Upravljanje događajima

Neolane Ltd. | Francuska - Marketing

Batterii LLC | SAD - Informacije o potrošačima

TBWA Worldwide Inc. | SAD, Media Monk Netherlands, IRIS | Australija - CRM agencije

Olapic, Inc. | SAD - Marketing influencera

adidas affiliates | globalno - Upravljanje odnosima s kupcima

Teleperformance | Njemačka - Korisnička služba

DHL | Njemačka - Dostava proizvoda

Feedzai | Njemačka - Sprječavanje prijevare

PayPal | SAD - Servis za plaćanje

Apple Pay, Google Pay | SAD - Mobilno plaćanje

Facebook (WhatsApp, Instagram) | SAD - Interakcija na društvenim medijima

Twitter | SAD - Interakcija na društvenim medijima

Google | SAD - Interakcija na društvenim medijima

Runtastic | Austrija - Zdravlje i fitness zajednica

Google Analytics | SAD - Analitika

Adobe Analytics | SAD - Analitika

Anatwine Limited | UK - Korisnička iskustva

MediaCom | UK - Partner u oglašavanju

Prodajna snaga - CRM Software | Data Analytics

Wunderman - Usluge marketinga e-poštom

U slučajevima kada vaše osobne podatke mogu upotrebljavati voditelji obrade podataka izvan adidasa – putem adidasove platforme, aplikacija ili drugdje u vlastite svrhe – više informacija o tome kako oni rukuju vašim osobnim podatcima možete pronaći u obavijesti o zaštiti osobnih podataka voditelja obrade podataka izvan adidasa.

Reebok je robna marka društva adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Njemačka).

Vaše osobne informacije upotrebljavat će voditelji obrade podataka utvrđeni u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.

— ISTRAŽI